Sedan 2003 har Blossas årgångsglögg varit en snackis och efter de första åtta årens vintriga, svenska smaker har Blossa sedan 2011 hämtat inspiration från jordens alla hörn.

En jul utan Blossa är för många ingen riktig jul. I år tar företaget med oss på en resa till Marockos Marrakech där man har inspirerats av basaren Jemaa el-Fna och dess caféer som serverar det söta myntateet. I år har glöggen därför en frisk smak av grönt te och mynta som förenas med traditionella glöggkryddor.

Årets flaskdesign har fått sin inspiration av det traditionella kakel som pryder väggar och golv runt om i Marrakech. Den grön-blå färgen för tankarna till det (nåja) närliggande och svalkande havet.

– Det gröna teets strävhet gifter sig med sötman från glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *