Gradvallhyllade popduon Klara & Jag är aktuella med sitt debutalbum och kommande dokumentär. För Café listar Klara och Johanna sina popfavoriter.

När Café träffade popgruppen Klara & Jag första gången var det en varm sensommardag i Stockholm. En underbar fredag – samma dag som de hade en inbokad spelning på Gröna Lund. Men Gröna Lund-spelningen blev inte av på grund av Corona och tiden ägnades åt att få ihop gruppens efterlängtade debutalbum. Den 25 september kommer albumet Det slutar inte här.

– Våra tidigare låtar skrevs i en tid då vi var mer tonårstrugna och handlade om känslan av att känna sig sviken av världen. Den här skivan speglar en annan sida, en mer reflekterande och självkritisk. Men discostråkarna är kvar, säger Johanna och Klara.

Café bad duon att lista sina favoriter inom populärkulturen. Häng med från gråt på en fotbollsplan till Electric Banana Band. Från Shrek till James Blake.

Bästa låten: Johanna: Just nu Love Me Land med Zara Larsson. Klara: You’ve Got a Friend med Carole King.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *